407236 - Woningbouwcomplex
Hilversum C 8396
Spreeuwenstraat 2, 1223 NP te Hilversum
Spreeuwenstraat 4, 1223 NP te Hilversum
Spreeuwenstraat 6, 1223 NP te Hilversum
Spreeuwenstraat 8, 1223 NP te Hilversum

Omschrijving

Gevarieerd samengestelde reeks van vier woningen op L-vormige grondslag met poort aan rechterzijde, onder samenstel van schilddaken, waarbij de langgerekte dwarskap aan de achterzijde minder ver is doorgezet, hetgeen aan de linkerzijde wordt gemarkeerd door de hoekschoorsteen.

Het naar voren gerooide rechterhoekpand is boven een bakstenen plint voorzien van staand beschot en bevat op de verdieping aan de voorzijde direct onder het dakschild een kubusvormige hang-erker, aansluitend op de L-vormige dakkapelreeks, terwijl de ingang zich bevindt in de door een aangekapt lessenaarsdak overhuifde poort, steunend op een korte stalen kolom op een dwarsmuur; de rechterzijgevel is gedeeltelijk gepotdekseld en direct onder de gootlijst voorzien van een reeks verdiepte vensters, waarop het afgeschuinde bakstenen deel met schoorsteen en laag doorgezet dakvlak aansluit. Vensters en deuren bij renovatie gewijzigd.

Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407236 en als zodanig van belang.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)