407236 - Woningbouwcomplex

Hilversum
Hilversum

Zuidoostelijke woningreeks, Merelstraat 42-50.

Grotendeels symmetrisch opgezette woningreeks, bestaande uit vijf eengezinswoningen, waarvan vier telkens gespiegeld naast elkaar met kapverdieping onder dwarse pannen kap met laag doorgezet schild aan de linkerzijde en kleiner schild aan de rechterzijde en doorbroken door een langgerekte dakkapelreeks met aan de rechterzijde een bij de hoek omgezet venster; rechts de teruggerooide vijfde woning (nr. 42), die lager is opgetrokken met blinde kopgevel onder dwarskap met rechts een schild en links een gecementeerde schoorsteenpartij.

Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407236 en als zodanig van belang.

NB Het door het Gemeentelijk Woningbedrijf thans eveneens bij het tiende woningbouwcomplex ingedeelde, doch zowel in architectuur als wat betreft situering veel meer bij het niet beschermde, negende woningbouwcomplex en Jan van der Heijdenschool aansluitende reeksje van drie woningen aan de Nachtegaalstraat 32-36 valt buiten de bescherming.

De moderne lage hekjes bij de voortuinen vallen evenals de individueel geplaatste moderne schuurtjes en afscheidingsmuren op de achtererven buiten de bescherming.

JaMerelstraat421223 NVHilversum
NeeMerelstraat441223 NVHilversum