407501 - Boerderijcomplex
Goedereede D 471
Oostdijkseweg 81, 3252 LM te Goedereede

Omschrijving

Bij de boerderij Zeezicht behorende vrijstaande wagenschuur, in oorsprong mogelijk 18e-eeuws en opgetrokken met gepotdekselde delen op bakstenen fundering onder dwars, rood pannen zadeldak tussen puntgevels, beide met hooiluik; in de lange gevel drie inrij-openingen met later aangebrachte houten hekken; bij de inwendige houten draagconstructie, bestaande uit kolommen, balken, spanten en korbeelstukken, is merendeels oud scheepshout verwerkt; voorts heeft de wagenschuur een onbeschoten sporenkap-constructie. Houten wagenschuur van belang wegens historisch-functionele relatie met boerderij Zeezicht en bouwhistorische waarden.

N.B. de links en achter onder lessenaarsdak opgetrokken aanbouwsels worden van deze bescherming uitgesloten.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Wagenschuur(M)