Vlissingen E 2789
Branderijstraat 12, 4381 HK te Vlissingen

Omschrijving

Voormalig vermoedelijk 17e-eeuws PAKHUIS in lichte kleur gepleisterd van drie bouwlagen onder een schilddak.

Binnen het beschermd stadsgezicht van Vlissingen gelegen 17e-eeuws pakhuis van drie bouwlagen onder met rode pannen gedekt schilddak. De ingang (enkele deur) bevindt zich links in de gevel, daarnaast rechts hoge dubbele deuren, waarachter glas is geplaatst; op de eerste verdieping in het midden een grote pakhuis-opening met deuren waarachter eveneens glas, en links en rechts twee dubbele vierkante vensters met luiken; op de tweede verdieping een hijsbalk en een pakhuis-opening met deuren (waarachter glas) in het midden van de gevel, en links en rechts twee dubbele vierkante vensters met luiken; alle deuren en luiken zijn opgeklampt; de roedenverdelingen van de vensters zijn niet historiserend; eenvoudige goot op klossen; staafankers en jaartalankers 1622. De achtergevel kent vensters met kleine roedenverdeling en een dakkapel op het dakschild.

Typologisch en architectuurhistorisch goed bewaard vermoedelijk 17e-eeuwse pakhuis, gelegen binnen het beschermde stadsgezicht van Vlissingen.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag