408906 - Fogelsangh State
Westergeest D 3442
Tegenover Kleasterwei 3, 9297 WR te Veenklooster

Omschrijving

TWEE HARDSTENEN VAZEN OP SOKKELS aan het voorplein. Twee slanke natuurstenen tuinvazen met hoge, oorspronkelijk vermoedelijk niet bijbehorende deksels, waarschijnlijk uit de 19e eeuw daterend, op het voorplein ter weerszijden van de balustrades van de toegangsbrug. Op de kelk van de vazen cartouches met putti met attributen, die mogelijk de seizoenen en de dag en de nacht voorstellen. De vazen, die vrijwel identiek zijn aan een vaas op Vijversburg (Tietjerk), zijn geplaatst op twee door een geprofileerde plaat afgedekte hardstenen sokkels, die zich naar boven toe boogsgewijs verjongen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen