408906 - Fogelsangh State
Westergeest D 3442
Bij Kleasterwei 1, 9297 WR te Veenklooster

Omschrijving

EENDENHOK. Bij het noordelijk bouwhuis opgestelde 19e-eeuwse eendenhok, dat oorspronkelijk wellicht in een der vijvers in landschapsstijl van de historische tuin- en parkaanleg was opgesteld. Groen geschilderd houten hok van 1 verdieping op rechthoekig grondplan onder een samengesteld dak van twee kruislings geplaatste zadeldaken. Midden in de zuidoost gevel een rondboogdeur waaromheen rondboogprofiel. Aan elk van de twee smalle (zuidwest- en noordoost-) gevels twee rondboogvensters met gebogen roedenverdeling, die gelijkenis vertoont met die van de vensters van de bijgebouwen. Op begane grondniveau van de brede noordwestgevel twee vensters met 4-ruitsindeling. Op eerste verdieping niveau een venster met 2-ruitsindeling.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.