408906 - Fogelsangh State
Westergeest D 3443
Kleasterwei 5, 9297 WR te Veenklooster

Omschrijving

BOSWACHTERSWONING bij toegangsbrug, uit de 19e eeuw aan de buitenzijde van de westelijke arm van de gracht, witgepleisterd, op rechthoekig grondplan, deels onderkelderd, onder zadeldak met aan de voor(noord-)zijde een uitgebouwde middenrisaliet met alhier op beganegrond-niveau twee vensters met 6-ruitsindeling en op eerste verdieping-niveau een venster met 2-ruitsindeling waarvoor een klein houten balkon. Het middendeel is voorzien van een in de pleisterlaag aangebracht horizontaal lineair patroon. Aan beide zijden van de middenrisaliet een deur met venster met diagonale en rechte roedenverdeling waarboven een bovenlicht met diagonale roedenverdeling. In de topgevel van de middenrisaliet een driehoekig veld met 19de-eeuws houtsnijwerk in 'chaletstijl'. De voorgevel van de boswachterswoning is loodrecht op het gedeelte van de as van de Kleasterwei gelegen dat langs de westgracht van Fogelsangh State is gesitueerd.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)