408906 - Fogelsangh State
Westergeest D 3174
Keningswei 6, 9297 WN te Veenklooster

Omschrijving

JACHTHUIS ten oosten van het hoofdgebouw. Wit gepleisterd jachthuis onder rieten schilddak, dat in het midden een centrale overhoeks geplaatste schoorsteen heeft. Ingangspartij met spitsboogvenster als bovenlicht is centraal aan de voorgevel gesitueerd, waarboven een balkon met eenvoudige ijzeren balustrade op zes ronde houten zuilen met entasis. Aan elke zijde van de ingang vertrekken met smalle spitsboogvensters. Aan de zijkanten van de voorgevel omgaande hoekblokken alternerend in rood en wit geschilderd. Mogelijk is het jachthuis in de jaren '40 van de 19e eeuw ontstaan, tegelijkertijd met de landschappelijke aanleg van het park.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)