Hardegarijp G 1914
Bij Swarteweisein 2, 9255 JB te Tytsjerk

Omschrijving

WESTELIJK BOUWHUIS. Bouwhuis op bakstenen onderbouw met wit geschilderde houten gevels van brede planken in horizontaal verband, op langwerpig rechthoekige grondslag onder rieten schilddak met overstek, uit de 19e eeuw. Smalle ingangs(noord-)zijde: dubbele deur met aan weerszijden een rond venster met andreaskruisvormige roedenverdeling. Oostzijde: twee enkele deuren, drie grote en vier kleine ronde vensters met andreaskruisvormige roedenverdeling. Westzijde: vier grote vensters en een klein venster met andreaskruisvormige roedenverdeling. In de zuidelijke ruimte van het bouwhuis is een 19e-eeuwse timmerloods gevestigd. Het bouwhuis vormt het iets langere pendant van het met de lange zijde ernaast gelegen oostelijk bouwhuis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.