Zuidwolde Q 1770
Veeningen 42, 7924 PJ te Veeningen

Omschrijving

Grote 19e eeuwse boerderij met achterbaander onder deels pannen, deels rietgedekt wolfdak en aangebouwde schuur; windveren, staafankers, twee schoorstenen. Het woongedeelte witgepleisterd, voorzien van kwarthol gezwenkte lijstgevel met geprofileerde gootlijst en regelmatig ingedeeld door deur met bovenlicht gevat in omlijsting met entablement en onder meer schuifvensters. Het bedrijfsgedeelte voorzien van onder meer ellipsvormig beëindigde baanderdeuren, staldeuren met en zonder bovenlicht en vensters van verschillende soort en afmeting. Aangebouwd deels uit steen deels uit gepotdekselde delen opgetrokken schuur onder rieten wolfdak met aan een der lange zijden opgetrokken schild; staldeuren.