Amsterdam O 588
Plantage Middenlaan 36, 1018 DG te Amsterdam

Omschrijving

Onderkelderd drie verdiepingen hoog pand onder dwarsgeplaatst zadeldak, ontworpen door G. van Arkel en W.Wikens in 1892 (jaartalankers en inscriptie in voorgevel) in een aan neo-renaissance herinnerende bouwtrant. Voorgevel is voorzien van speklagen, natuurstenen sokkel. Rechts ingangspartij met stoep en driezijdige erker met driezijdige koepel afgedekt door een tentluifel met rondboog boven de ingang op consoles; links boven de vensters op de bel-etage rondbogen met driepasvulling, topgevel met trappen, hoekpilasters en speklagen, smeedijzeren bekroning. Inwendig vestibule met marmeren trap, vloer en lambrizering, stucwerk, links en rechts wandbeschildering op doek met voorstelling van schip in het midden, geflankeerd door uitbeelding- in Jugendstiltrant - van de 4 jaargetijden en plafondschilderingen met florale motieven en vogels. In kamers op bel-etage en verdieping daarboven plafondschilderingen met voorstelling van putti en florale motieven, stucwerk in op het classicisme geinspireerde vormen. Trappehal met lichtkoepel in glas-in-lood.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)