Maarssen A 6931
Bij Diependaalsedijk 19, 3601 GH te Maarssen

Omschrijving

HEK NAAR HET ERF VAN HET BOUWHUIS MET BAKSTENEN KEERMUREN. Ter hoogte van het erf achter het bouwhuis aan de Vecht geplaatst dubbel smeedijzeren traliehek (pijlpuntvormige bekroning) uit ca. 1800 met smeedijzeren tussenstuk, bestaande uit een sierlijk patroon in Lodewijk XVI-stijl van voluutvormige krullen. Aan de bovenzijde wordt het hek door een smeedijzeren halfrond profiel afgesloten, dat evenals het hek in twee vierkante houten pijlers is bevestigd.

Ter weerszijden van deze pijlers twee vleugelstukken met houten tralies (pijlpuntvormige bekroning), die in lengte naar de zijkanten geleidelijk afnemen. Aan de buitenzijden zijn de vleugelstukken in een kleine vierkante houten pijler bevestigd.

Het hek is geplaatst op een 18e-eeuwse bakstenen keermuur in de sloot aan de oostzijde van het jaagpad. Aan de overzijde van de sloot het pendant van deze keermuur. Beide keermuren torsen een plankier van recente datum, dat als brug dienst doet.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen