Maarssen A 6931
Endelhovenlaan 3, 3601 GR te Maarssen

Omschrijving

ORANJERIE. In rode baksteen opgetrokken 18e-eeuwse oranjerie op rechthoekige grondslag, onder met grijze pannen gedekt schilddak.

Voor(zuid-)gevel: in 4 traveeën gelede gevelpartij met per travee een dubbele 6-ruitsdeur met 2-ruits bovenlicht. Aan weerszijden wordt de gevel door een ter breedte van een halve steen uitgemetselde bakstenen pilaster begrensd. De gevel wordt afgesloten door een Kroonlijst (met simaaslijst), die aan de overige gevels omgaat en die ter hoogte van de genoemde pilasters naar voren springt.

Linker zijgevel: een centraal gelegen kozijn van een dubbele deur met bovenlicht (huidige bovenlicht is dichtgetimmerd; de huidige dubbele deur is van recente datum). Op de eerste verdieping een dakkapel (venster dichtgetimmerd). De linker gevel vertoont resten van een witte pleisterlaag.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.