Zutphen F 9124
Houtmarkt 70 c, 7201 KM te Zutphen
Houtmarkt 70 b, 7201 KM te Zutphen
Houtmarkt 70 a, 7201 KM te Zutphen

Omschrijving

PAND met bakstenen trapgevel met rijke, natuurstenen decoratie. De verdiepingen, gescheiden door brede friezen met cartouches, maskerkoppen en gevelstenen tussen geprofileerde waterlijsten, hebben afwisselend driehoekige frontons met schelpvullingen en geblokte ontlastingsbogen met engelenkopjes boven de, door pilasters met bewerkte blokken en Toscaanse en Jonische kapitelen gescheiden vensters. De zolderverdiepingen worden versierd door bewerkte natuurstenen banden. Tussen de twee smalle vensters met middendorpels in de bovenste zolderverdieping een borstbeeld en op de top, in het gebroken fronton, een allegorische vrouwenfiguur. Pui sterk gerestaureerd, overigens Empire-ramen. Boven de pui een alliantiewapen (afgekapt); in de rechter cartouche boven de pui het jaartal: 1615. Muurankers.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)