414319 - Van Harinxmastate
Beetsterzwaag B 1181
Bij Van Harinxmaweg 1, 9244 CJ te Beetsterzwaag

Omschrijving

OOSTELIJK TOEGANGSHEK. Gietijzeren dubbel draaihek bij de ten oosten van het hoofdgebouw gelegen oprijlaan met van pijlvormige bekroning voorziene tralies, die aan beide zijden geflankeerd worden door gietijzeren gecanneleerde pijlers, waartegen aan de buitenzijden twee rechthoekige zijstukken met identieke tralies. Aan weerszijden van de buitenste pijlers voluutvormige vleugelstukken met krulwerk. Het toegangshek, dat uit de tweede helft van de 19e eeuw dateert, is het oostelijke pendant van het toegangshek, dat aan de ten westen van het hoofdgebouw gelegen oprit is gesitueerd.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen