Voorschoten A 4916
Bij Leidseweg 223, 2253 AE te Voorschoten

Omschrijving

TOEGANGSBRUG WAAROP IJZEREN HEK MET BALUSTRADE. Van boven vlakke en aan de zijkanten uitzwenkende bakstenen toegangsbrug van de buitenplaats Berbice aan de Leidseweg, waaronder een natuurstenen duiker. Duiker en brug uit einde 17e- of uit 18e eeuw.

De brug wordt bekroond door een ijzeren hek met balustrade, monumentaal 18e-eeuws smeedijzeren witgeschilderd dubbel draaihek met tralies en voluutvormige zijstukken, waarvan de aan de zijstukken gelegen stijlen zijn gevat in de eveneens witgeschilderde handlijsten en regels van wellicht oudere, mogelijk laat 17e-eeuwse balustrade, die aan hun uiteinden licht uitzwenken.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen