Voorschoten A 4916
Leidseweg 223 A, 2253 AE te Voorschoten

Omschrijving

PORTIERSWONING. Bij de toegangsbrug gelegen, deels onderkelderd, een verdieping hoog, op rechthoekige grondplan, opgetrokken in rode en gele baksteen, onder zadeldak met fraaie en rijk bewerkte windveren en gootlijsten in 'chaletstijl'.

Ingang aan de noordoostzijde. Aan zuidoostgevel op beganegrond-niveau twee rechthoekige vensters met luiken en keperboogvormige bovendorpel; in topgevel een idem zonder luik. Aan zuidwestgevel naar oprit gericht een aanbouw onder zadeldak met rijk bewerkte windveren, gootlijsten en makelaar in 'chaletstijl', met deur met 4-ruitsramen en aan de zuidoostzijde met venster met ruitvormige roedenverdeling. In de aanbouw van de portierswoning de stichtingssteen met de tekst :"Mattheus van Kempen 1893 (...)".

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)