Voorschoten
Voorschoten

PIJLERS MET HEKWERK. Twee bakstenen hekpijlers, met eenvoudig 18e-eeuws smeedijzeren draaihek met tralies, bekroond door twee 18e-eeuwse hardstenen kolen, voorzien van van boven naar onderen uitzwenkende zijstukken.

Pijlers en hek zijn aan het eind van '30-er jaren van deze eeuw door de toenmalige eigenaar C.J.A. Begeer van een huis aan de Schoolstraat te Voorschoten (ter plaatse van de huidige Gereformeerde Kerk) naar Berbice getransporteerd en aan de slootrand aan de zuidwestgrens van de aanleg (kadastraal perceel Voorschoten nr. A 4916) geplaatst, als afsluiting van de daar gelegen brug naar het terrein van de toenmalige zilverfabriek van Kempen & Begeer (kadastraal perceel Voorschoten nr. A 5066).

JaLeidseweg2212253 AEBijVoorschoten

Jaoorspronkelijke functieKastelen, landhuizen en parkenTuin, park en plantsoen