Ossenmarkt 42, 8011 MS te Zwolle

Omschrijving

Toren R.K. Kerk O.L. Vrouwe Hemelvaart. Sobere bakstenen toren zonder steunberen met romp van drie geledingen. XVd, verhoogd met achtkante lantaarn door Simon Pinet en Jacob van Ceulen 1538-'40. Koepeldak 1828. Klokkenstoel met gelui van vijf klokken, waarvan één van G. van Wou, 1484, diam. 124 cm. (gelast), één van C. Noorden en J.A. de Grave, 1714, diam. 157,6 cm. en drie van J. Taylor en Co, 1929, diam. respectievelijk 116,7 cm., 104,1 cm. en 91,6 cm. Deze klokken zijn tevens aangesloten aan het klokkenspel, dat voorts bestaat uit nog 37 klokken van Taylor en 5 moderne klokken. Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, 1909, later voorzien van elektrische opwinding. Trommelspeelwerk van Addicks, 1931, is buiten gebruik gesteld.

Ja Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel Kerktoren