Dorpsstraat 19, 8015 PH te Zwolle
Dorpsstraat 21, 8015 PH te Zwolle
Dorpsstraat 23, 8015 PH te Zwolle
Dorpsstraat 25, 8015 PH te Zwolle
Dorpsstraat 27, 8015 PH te Zwolle

Omschrijving

Blok van vijf Diaconiewoningen der Nederlands Hervormde Kerk te Windesheim, plaatselijk bekend als "De Bethlehem" en omstreeks 1869 ontstaan. Rechthoekig, blokvormig gebouw, zonder verdieping en gedekt door schilddak onder blauw gesmoorde pannen; twee schoorstenen op een der korte dakschilden; onderlangs de eenvoudige gootlijst bakstenen tandlijst. De gevels zijn uitgerust met 12-ruitsschuifvensters met luiken (een der vensters voorzien van jongere T-vormige indeling), een vierruitsvenster met luik en verschillende jongere deuren in oorspronkelijke kozijnen met bovenlicht, waarin gietijzeren levensboom; 1-steens strekken boven raam- en deuropeningen. Een der vier hoeken is onder een uitkraging afgeschuind; in de afschuining twee verzonken velden.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid