Hardinxveld-Giessendam F 2307
Buitendams 4, 3371 BL te Hardinxveld-Giessendam

Omschrijving

PAND met kapverdieping onder pannen zadeldak, blijkens in top gemetselde steen daterend uit 1778. Aan voorzijde tuitgevel met 6-ruitsschuifvensters (roeden deels weggebroken bij winkelgedeelte), deur met gedeeld bovenlicht in eenvoudige omlijsting; op de verdieping twee 9-ruitsschuifvensters, 4-ruitsschuifvensters in top, top voorzien van schouderstukjes en natuurstenen afdekkingen, in overigens blinde rechterzijgevel een 10-ruitsschuifvenster, staafankers. Inwendig ten dele nog aanwezig 19e eeuwse winkelinterieur (toonbank) balkenplafond, sierplank met accoladeboogvormig motief waarachter zich de broodrekken bevinden. Aangebouwd met vrijwel blinde gevels de bakkerij onder zadeldak; inwendig resteert nog bakkersoven.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis