Velp Gelderland F 1322
Emmastraat 10, 6881 ST te Velp
Emmastraat 12, 6881 ST te Velp

Omschrijving

In schoon metselwerk opgetrokken, uit ca. 1880 daterend, dubbel WINKELPAND met verdieping op rechthoekige plattegrond en onder met blauwe kruispannen gedekt schilddak; in het midden onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak. Voorgevel met dubbele, uit de bouwtijd daterende winkelpui afgesloten door fraai gesneden kroonlijst rustend op pilasters met gebeeldhouwde (o.a. mannenkop) natuurstenen bekroning; op de verdieping drie rechtgesloten T-vensters met blinden in getoogde vensternissen; uit de bouwtijd daterende dakkapel onder zadeldak tegen fronton. In de linker zijgevel van de achterbouw drie 4-ruits (verd.) en drie 6-ruits (b.g.) schuifvensters met blinden. Rechter zijgevel op b.g. gebosseerd gepleisterd en voorzien van venster met blinden in getoogde vensternis op verd. In de gepleisterde rechter zijgevel van de achterbouw twee l-ruits schuifvensters met blinden op de b.g. en op de verd. twee T-vensters, een (beglaasd) hijsluik en twee keperboogvensters met gietijzeren tracering. In de achtergevel een 6-ruits schuifvenster met luiken en deur met bovenlicht op de b.g. en getoogd venster met luik op de verd. Nummer 10 heeft een nog volledig uit de bouwtijd daterend, neorenaissance winkelinterieur met toonbanken en wandkasten langs drie zijden.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis