Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
421748
Complexnummer
421506 - Eijsden
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82671/108
Kadastrale aanduiding
Eijsden D 6180
Bij Graaf de Geloeslaan 8, 6245 AS te Eijsden

Omschrijving

TENNISHUISJE.

Witgepleisterd tennishuisje op rustica onderdorpel uit het begin van de 20e eeuw op rechthoekige grondslag met een naar het zuidwesten gerichte afgeschuinde hoek, al waar de met smeedijzeren beslag versierde ingangsdeur is gesitueerd. Het huis is voorzien van een met leien gedekt zadeldak met aan de voor(west-)- en achter(oost-)zijde een ornamentele daklijst. Aan de onderzijden zwenken de dakschilden uit. Dit uitzwenkende gedeelte van de schilden gaat aan de voorzijde als eveneens met leien gedekte luifel om, die aan de ZW-zijde door een houten pijler wordt gestut.

In de loodlijn van de voorgevel op de beganegrond een driezijdig uitgebouwde vensterpartij met houten luiken. Op de eerste verdieping een centraal gelegen enkel-ruitsvenster. Boven de luifel is de voorgevel van vakwerk voorzien. In de rechter zijgevel een 2-ruitsvenster met luiken. De achtergevel is in baksteen opgetrokken en vertoont een rechthoekig uitgebouwde schoorsteenschacht. In de linker zijgevel een 2-ruitsvenster met luiken. Op de eerste verdieping aan deze zijde een dakkapel met 2-ruitsvenster.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 421506. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen