Tubbergen G 2040
Bij Putmansweg 19, 7666 LX te Fleringen

Omschrijving

Mooi onder hoog geboomte gelegen, in aanleg mogelijk ouder, maar wat betreft de huidige constructie en vulwerk vermoedelijk grotendeels tweede helft 19e-eeuwse of jongere oosttwentse VAKWERKSPIEKER.

Spieker bestaande uit met baksteen gevulde vakwerkconstructie en gedekt door een met pannen belegd zadeldak tussen met hout beschoten topgevels; windveren. Detaillering en muurwerk der voorgevel, behoudens een opgeklampt luikje, niet meer oorspronkelijk; in de achtergevel dubbele opgeklampte deur en een hooiluik in de geveltop; de zijgevels blind.

In aanleg mogelijk oudere, maar wat betreft de huidige constructie en het vulwerk vermoedelijk grotendeels tweede helft 19e-eeuwse of jongere vakwerkspieker van belang wegens de mooie ligging en de karakteristieke oosttwentse vormgeving.