429933 - Vesting Elburg
Elburg C 539
Elburg C 561
Elburg C 562
Elburg C 543
Bij Bas Backerlaan 12, 8081 CE te Elburg

Omschrijving

COURTINE IV-I MET LANDPOORT EN MUURRESTEN. Coutine met: - Nabij het midden van de wal, de voormalige Oostpoort, een coupure tussen twee keermuren met schotbalksponningen. - Voor de poort, een dam door de gracht. - Aan de stadszijde van de Oostpoort, resten van de middeleeuwse ommuring, te weten een ca. 5 m. hoge muur ter lengte van ca. 20 m. achter perceel Bas Backerlaan 14 e.v.. Betrokken kadastrale percelen, Elburg nrs.: - C1330 ged. (hiervan slechts het deel tussen de percelen 561-562, 543-539 en Zuidwal-Oostwal); - C1599 ged. en C1588 ged. (van deze percelen slechts een strook ter breedte van ca. 1,50 m., gerekend van de oostgrens der percelen); - C1668 ged. (hiervan slechts een strook ter breedte van 5 m., gerekend van de grens met percelen C1212 en C534); - C1632 ged. en C1684 ged. (idem slechts een strook ter breedte van 5 m., gerekend vanaf de oostgrens van perceel C1668); - en C539 ged., C543, C557 ged., C561, C562, C1212 ged., C1445 ged., C1446, C1447 en C ongenummerd ged. (Oostwal). - o -

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Fort, vesting en -onderdelen