Amsterdam E 10355
Amsterdam E 10354
Prinsengracht 387, 1016 HL te Amsterdam
Prinsengracht 389, 1016 HL te Amsterdam
Prinsengracht 391, 1016 HL te Amsterdam
Prinsengracht 395, 1016 HL te Amsterdam

Omschrijving

Nieuwe Suykerhofje. Inpandig gelegen voormalig hofje, samengesteld uit etagewoningen in drie verdiepingen en een kapel, als volgt gegroepeerd: a) Links van het toegangsstraatje een gebouw onder zadeldak parallel aan dit straatje. b) rechts van het straatje een gebouw onder zadeldak dwars op het straatje. c) aan een dwarsarm van het straatje een gebouw onder drie zadeldaken in de richting als sub a). Puntgevels aan voor- en achterzijde, deze laatste aan de achterliggende binnenplaats. Al deze woningen 18e eeuws met draairamen waarin een kleine roedenverdeling. d) Aan de overzijde van de binnenplaats de dwars geplaatste kapel (1755) met drie rondboogvensters, het middelste met hardstenen omlijsting en een dakkapel daarboven. Interieur met stucversiering, altaarretabel en opmerkelijk namaak-orgel in stuc.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid