Bloemendaal E 2014
Adriaan Stoopplein 9, 2051 KA te Overveen

Omschrijving complexonderdeel 2

Vrijstaand westelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als MACHINSTENWONING, en opgetrokken op nagenoeg vierkante plattegrond met een bouwlaag onder hoog, rondom uitstekend tentdak met dakkapellen aan voor- en achterzijde. De in een portiek geplaatste ingang bevindt zich rechts van de voorgevel. De oostgevel heeft verder een rechte erkerpartij. Voor het overige heeft het gebouw dezelfde kenmerken als beschreven bij de complexomschrijving.

Waardering complexonderdeel 2

Dienstwoning van belang wegens karakteristieke architectuur en als historisch-functioneel onderdeel van het Stoop's Bad.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)