Bloemendaal E 2286
Adriaan Stoopplein 13, 2051 KA te Overveen

Omschrijving complexonderdeel 3

Vrijstaand, oostelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als BADMEESTERSWONING, en opgetrokken op nagenoeg vierkante plattegrond met een bouwlaag onder hoog, rondom overstekend tentdak met dakkapellen aan voor- en achterzijde, en aan de westzijde nog een van de oorspronkelijk aan beide zijden aanwezige schoorstenen. De in een portiek geplaatste ingang bevindt zich links in de voorgevel; de westgevel heeft een rechte erkerpartij. Voor het overige heeft het gebouw dezelfde kenmerken als beschreven bij de complex omschrijving.

Waardering complexonderdeel 3

Dienstwoning van belang wegens karakteristieke architectuur en als historisch-functioneel onderdeel van het complex van Stoop's Bad.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)