Bloemendaal E 2252
Bij Adriaan Stoopplein 8, 2051 KA te Overveen

Omschrijving complexonderdeel 5

Vrijstaand, tegenover het ontijzeringsgebouw opgetrokken VACUUMGEBOUWTJE op achtzijdige grondslag, met kelder en een bouwlaag onder achtzijdig tentdak met eenvoudige kroonlijst waaronder aan alle zijden een drieruitsvenster, in oorsprong bestemd voor de opstelling van de vacuumketel ten behoeve van de aanzuiging van het bronwater waarmee het zwembad na filtering werd gevuld. Tegenwoordig doet het vacuumgebouwtje dienst als bergruimte, waartoe de vacuumketel verwijderd is en de kelderingang gewijzigd is. Voor het overige heeft het gebouw dezelfde kenmerken als beschreven bij de complexomschrijving.

Waardering complexonderdeel 5

Vacuumgebouwtje uitsluitend van belang als karakteristiek en historisch-functioneel onderdeel van het hele complex van Stoop's Bad.

Nee Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Zwembad
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie