Utrecht B 344
Oudekamp 5, 3512 KG te Utrecht

Pand met twee beuken evenwijdig aan de straat, van middeleeuwse oorsprong.

Het pand bestaat uit twee bouwlagen met een kelder met op iedere beuk een kap evenwijdig aan de straat tussen twee topgevels. Rechts is een steeg.

Het betreft hier een van oorsprong breed middeleeuws huis. In de 16e eeuw werd dit huis met een naar achter toe uitgebreid en werd het tevens voorzien van scheidingswanden. In de 17e eeuw is dit huis in twee afzonderlijke panden gesplitst, Oude Kamp 5 en 7.

Het pand vertoond nu grotendeels een 17e eeuws uiterlijk met een moer en kinderbalklaag met sleutelstukken op de begane grond en de verdieping.

De achterste beuk vertoont op de beganegrond tevens sporen van een 18e eeuwse verbouwing. Het pand is eind zeventiger jaren van deze eeuw gerestaureerd.

Het pand is van bouwhistorisch belang vanwege de vele bouwsporen uit zijn gehele geschiedenis en tevens van belang voor het historisch straatkarakter.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)