Utrecht B 3262
Pieterskerkhof 9, 3512 JR te Utrecht

Omschrijving

Koetshuis behorende tot het claustrale erf van Kromme Nieuwegracht 39. Het betreft een stalgebouw op sterk gerende plattegrond van een bouwlaag met zolder. De smalle gevel heeft boven de poort een luikopening onder keperboog naar de zolder, waarin twee luiken. Hierboven zit een gevelsteen met alliantiewapens.

Het pand dateert uit de 18e eeuw, is van architectonisch belang en heeft grote historische waarde. Tevens is het van belang voor het karakter van het Pieterskerkhof.

Het pand Kromme Nieuwegracht 39 komt voor op de rijksmonumentenlijst en is een voormalig claustraal huis van Sint Pieter. Deze omschrijving is een aanvulling betreffende het koetshuis op de omschrijving van dit pand, gezien het belang hiervan voor de opzet van het oude claustrale erf.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis