Utrecht C 9054
Utrecht C 9075 A1
Utrecht C 8212
Zilverstraat 38, 3511 VB te Utrecht
Zilverstraat 34, 3511 VB te Utrecht
Zilverstraat 36, 3511 VB te Utrecht

Omschrijving

Pand uit de eerste helft van de 16e eeuw, bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat. Dwars hierop een achterhuis eveneens van een bouwlaag en de kap loodrecht op de straat.

Het betreft hier in oorsprong een pand dat gevormd werd door Zilverstraat 36/38 en 34. Nog in de 16e eeuw echter heeft dit pand een aantal verbouwingen ondergaan, waarbij het huis o.a. in twee afzonderlijke panden is gesplitst. Bij een van deze verbouwingen is tevens het achterhuis gebouwd. De achtergevel ervan vormt een opzet met die van Zilverstraat 34. Dit is een tuitgevel met schouders halverwege. Het pand is recent gerestaureerd.

Het pand is van architectonisch belang als voorbeeld van een klein, laat middeleeuws, huis en tevens bepalend voor het historisch straatkarakter.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis