Abstede C 7311
Zonstraat 44, 3581 MT te Utrecht

Omschrijving

BOERDERIJ uit de tweede helft van de 17e eeuw, bestaande uit een bouwlaag met kap loodrecht op de straat. Direct aan de achtergevel is de schuur gebouwd, eveneens bestaande uit een bouwlaag en een kap loodrecht op de straat.

De boerderij heeft aan de voor en achterzijde ongepleisterde topgevels met vlechtingen waartussen een hoog met pannen gedekt zadeldak. De schuur vertoont deze zelfde opbouw, maar is iets lager. De boerderij is gelegen aan de Minstroom, in een voormalig warmoezeniersgebied dat in de 19e eeuw is verstedelijkt.

De boerderij en de schuur zijn van bouwhistorisch belang als voorbeeld van een 17e eeuwse boerderij. Tevens van historisch belang in verband met de ontwikkeling van het Minstroomgebied en markant gelegen.