Utrecht A 709
Breedstraat 33, 3512 TT te Utrecht

Omschrijving

PAND in zijn huidige verschijningsvorm daterend uit de tweede helft van de 17e eeuw, met bouwfragmenten van middeleeuwse oorsprong, bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat.

Het 17e eeuwse huis is grotendeels gaaf bewaard en bestaat uit een voorhuis met daarachter een onderkelderd deel met opkamer. In dit achterste deel lopen de enkelvoudige balklagen evenwijdig aan de straat, terwijl de enkelvoudige balklaag op de verdieping loodrecht op de straat staat.

Een deel van de 17e eeuwse deuren in het interieur is nog aanwezig, evenals de kap. De middeleeuwse bouwfragmenten bestaan uit moppenmuurwerk en een deel van een eikehouten dakspant met telmerken. De vensters zijn deels 19e eeuws.

Het pand is van architectonisch belang.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis