Utrecht H 1215
Jagerskade 13, 3552 TL te Utrecht
Jagerskade 15, 3552 TL te Utrecht

Omschrijving

Laat 16e eeuws eenlaags bedrijfspand annex woonhuis, eens deel uitmakend van de langs de Vecht gelegen lintbebouwing, met de kap evenwijdig aan de straat.

Dit eenlaags huis bestaat uit een vijf traveeën brede gevel, tussen twee trapgevels. De achtergevel heeft als muurbeeindiging een tandlijst. In de zijgevels zijn dichtgemetselde kloosterkozijnen ter hoogte van de zolder te herkennen. De nog oorspronkelijke kap bestaat gedeeltelijk uit hergebruikte oudere onderdelen. De moer en kinderbintenbalklaag heeft balken die aan een zijde peerkraalsleutelstukken hebben die deel uit maken van de balk en aan de andere zijde toegevoegde dito sleutelstukken. Bij de restauratie in 1977 is de voorgevel herbouwd in 19e eeuwse trant.

Het pand is van bouwhistorisch belang voor wat betreft het casco, exclusief de voorgevel.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)