Utrecht A 1423
Korte Minrebroederstraat 5, 3512 GG te Utrecht

Omschrijving

Een 17e eeuws huis, tegenwoordig van drie bouwlagen, een kelder en een kap evenwijdig aan de straat.

Dit is een goed herkenbaar 17e eeuws huis, wat vooral tot uiting komt in de voorgevel. Het bovenvlak van de gevel staat op een 17e eeuwse puibalk met een klein overstek. Bij het verbouwen van de onderpui in de 19e eeuw zijn de verbindingen tussen de puibalk en de en de stijlen van de pui afgewerkt met gietijzeren rozetten.

Het casco is voor een belangrijk deel origineel, met name de moer- en kinderbalklagen met sleutelstukken. De kap is, mogelijk in de 18e eeuw, gewijzigd door de dakvlakken iets op te tillen om daarmee een extra verdieping te vormen.

Bovendien is het huis naar achteren uitgebreid.

Het is een belangrijk 17e eeuws huis voor wat betreft het oorspronkelijke casco en met name de voorgevel.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis