Oegstgeest B 3407
Bij Rhijngeesterstraatweg 9, 2342 AN te Oegstgeest

Omschrijving

TREKKAS. Trekkas uit ca. 1800 met bakstenen voeting, zij- en achtermuren gedekt door vijf venstertraveeen brede onder een hoek van 45 graden gelegen lessenaars, bestaande per travee uit een houten door roeden geleed lessenaars-venster, dat omhoog en naar beneden verschoven kan worden. De voeting is van een aantal op gelijke afstand van elkaar geplaatste openingen voorzien, die als doorlaat van de loten dienst doen; in verband met de natuurlijke toevoer van grondstoffen naar het wortelgestel werden de planten buiten de fundamenten van de kas gepoot om vervolgens via de openingen in de kas geleid te worden.

Thans is de aan de oostzijde gelegen zesde travee van de kas afgebroken.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen