454479 - Vesting Muiden
Ten zuiden van de stad

Omschrijving

Segment van verdedigingswerk vesting Muiden, deel uitmakend van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het werk bestaat uit een aanleg van aardwerken, gracht en bijbehorende bebouwing en objecten zoals hierna genoemd.

De aanleg vormt het zuidelijk deel van de vesting Muiden en omvat de courtine tussen bastion IX en bastion X en voorliggende natte gracht met daarin een ravelijn.

Op het ravelijn bevindt zich een grondgedekt bomvrij wachthuis met kanonremise (gebouw H). In de natte gracht, ten noorden van het ravelijn, bevindt zich een schutsluis/keersluis (Keetpoortsluis). In de natte gracht, ten zuiden van het ravelijn, bevindt zich een gemetselde sluisbeer.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling