454479 - Vesting Muiden
Ten zuidwesten van de stad

Omschrijving

Segment van verdedigingswerk vesting Muiden, deel uitmakend van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het werk bestaat uit een aanleg van aardwerken, gracht en bijbehorende bebouwing en objecten zoals hierna genoemd.

De aanleg is het zuidwestelijk deel van de vesting Muiden en omvat de courtine tussen bastion X en bastion XI, voorliggende natte gracht met het daarin gelegen ravelijn.

In de natte gracht, ten oosten van het ravelijn, bevindt zich een schutsluis/keersluis (Weesperpoortsluis). In de natte gracht, ten westen van het ravelijn, bevindt zich een gemetselde sluisbeer. Op de courtine bevindt zich een sluiswachterswoning.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling