Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
455383
Complexnummer
455169 - Gebroek
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82661/6
Kadastrale aanduiding
Beek F 4860
Bij Kasteel Genbroekstraat 1, 6191 KT te Beek

Omschrijving

STENEN SCHUUR. Rode bakstenen deels witgekalkte 17e-eeuwse of oudere schuur met zwart geschilderde voeting op rechthoekige grondslag onder met rode pannen gedekt zadeldak. Aan de NW-hoek is het zadeldak tot een smal lessenaarsdak doorgetrokken. Oorspronkelijk maakte de schuur onderdeel uit van het molenhuis, dat omstreeks 1900 is afgebroken. Toen werd de huidige oostmuur van de schuur opnieuw opgetrokken en kwam de huidige venstergeleding aan deze zijde tot stand.

Oostgevel: aan de linkerzijde beganegronds een segmentboogvormig 12-ruitsvenster. Rechts een deur van recente datum. In de topgevel een segmentboogvormig 12-ruitsvenster.

Zuidgevel: twee recent aangebrachte ronde openingen naar voormalige in de schuur geplaatste hondehokken.

Westgevel: centraal een dubbele rondboogdeur (alleen linker deur aanwezig) met erboven op de verdieping bouwsporen van een segmentboogvormig venster.

Noordgevel: aan de rechterzijde een 19e-eeuwse aanbouw onder genoemd lessenaarsdak. Links hiervan vier omstreeks 1900 geplaatste segmentboogvormige gietijzeren 12-ruitsvensters.

Inwendig: gaaf bewaarde 17e-eeuwse of oudere houten kapconstructie.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 455169. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)