Bij Kasteel Genbroekstraat 1, 6191 KT te Beek
Bij Kasteel Genbroekstraat 3, 6191 KT te Beek

Omschrijving

DUIKER TEVENS BRUG. Rode bakstenen duiker (ca. 13x2 meter) tevens brug aan de noordzijde van de grote vijver in landschapsstijl onder het in het verlengde van de oprijlaan gelegen in westelijke en oostelijke richting verlopende pad. De duiker tevens brug dateert waarschijnlijk uit het begin van de 17e eeuw. De aan de zuidzijde van het pad gesitueerde rode bakstenen duiker, die tevens het pad ter plekke naar de vijver keert, is voorzien van een hardstenen afdekplaat. De aan de noordzijde van het pad gelegen balustrade van de segmentboogvormige brug is eveneens tevens keermuur en vertoont resten van een voormalige witte pleisterlaag.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Brug(L)