Geverik, Beeld bij moestuin Kasteel Genbroekstraat

Omschrijving

BEELD OP SOKKEL BIJ MOESTUIN. Kunststenen manshoog tuinbeeld op rechthoekige sokkel opgesteld ten zuiden van de moestuin. Het beeld, dat uit de 19e eeuw dateert, stelt wellicht een godin uit de Klassieke Oudheid voor, gehuld in een loshangend geplooid gewaad, met in de rechter hand een staf, waarvan het bovenstuk ontbreekt. Haar linker arm, waarvan de hand ontbreekt, is geheven in de richting van de staf. Het beeld, dat een pendant vormt van het beeld op sokkel bij de Keutelbeek, bevindt zich gedeeltelijk in ruineuze staat, die veroorzaakt wordt door het ijzeren skelet, dat roestverschijnselen vertoont.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinbeeld