Gorssel B 1461
Bij Joppelaan 110, 7215 AH te Joppe

Omschrijving

(Joppelaan bij 110) TUINMUREN. Twee 18e-eeuwse rode bakstenen muren, die de moestuin en boomgaard aan de ZW- en ten dele aan de NO-zijde afbakenen. Aan de NW-zijde van de zuidwestelijke muur bevinden zich twee samengestelde bakstenen pijlers met samengestelde hardstenen sokkels en afdekplaten, die de aan deze zijde gelegen ingang naar de moestuin en boomgaard flankeren. Het muurgedeelte aan de NO-zijde is van een ezelsrug voorzien. De muren sluiten niet op elkaar aan, maar eindigen tegen de zijmuren van de in een schuine hoek op de tuinmuren gesitueerde oranjerie.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen