Gorssel B 337
Bij Joppelaan 110, 7215 AH te Joppe

Omschrijving

(Joppelaan bij 110) KOEPEL. In de as van het huis geplaatste in oorsprong 18e- of vroeg 19e-eeuwse achtzijdige rode bakstenen koepel, met acht in een punt toelopende driehoekige dakschilden van recentere datum. Oorspronkelijk was de koepel van een ui-vormige bekroning voorzien. De aan zeven zijden gelegen empire vensters met 6-ruitsindeling en de aan de ingangs(NW-)zijde gelegen dubbele 6-ruits deur zijn in verband met vandalisme door ijzeren platen aan het zicht onttrokken. Voorafgaande aan de ingang een hardstenen bordes van drie bolvormig gewelfde stootborden en treden. Aan de ZW-zijde en NO-zijde een keldervenster met diefijzer. Inwendig: in de kelder bevindt zich een luik, dat toegang verleent tot de hieronder gelegen ijskelder.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Koepel