Amstenrade A 2378
Aan de straatzijde BY Hagendorenweg 3, Amstenrade

Omschrijving

BAKSTENEN BRUG EN BALUSTRADE AAN HAGENDORENWEG. Rode bakstenen rondboogbrug over de buitengracht naar het aan de Hagendorenweg gelegen poortgebouw ten zuidwesten van de moestuin. De brug is aan weerszijden van een rode bakstenen balustrade met hardstenen afdekplaat voorzien, die ter hoogte van de Hagendorenweg haaks omgaat in een rode bakstenen balustrade met hardstenen afdekplaat, die tevens de straat naar de buitengracht keert. Twee rechthoekige bakstenen pijlers met hardstenen geprofileerde afdekplaat markeren de toegang over de brug naar het poortgebouw. Aan de NO-zijde eindigt deze balustrade tegen de moestuinmuur. Aan de ZW-zijde gaat de balustrade over in de door pijlers onderbroken balustrade aan de toegangsbrug naar het voorplein.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen