Amstenrade A 2378
Ten zuide en noordoosten van Kemkensweg 5 A, Amstenrade

Omschrijving

BAKSTENEN MUUR TEN NOORDOOSTEN EN NOORDEN VAN DE POORT NAAR DE MOESTUIN. Rode bakstenen door een ezelsrug bekroonde muur uit de eerste kwart van de 19e eeuw, die aan de NO-zijde van de poort naar de moestuin aansluit en die de moestuin aan de ZO-, oost- en NO-zijde naar de Hagendorenweg en de Kemkensweg afsluit. Ter hoogte van de hoek Hagendorenweg-Kemkensweg gaat de muur via twee schuin verlopende bochten haaks in noordwestelijke richting om, om verder via enkele rechte stukken en flauwe bochten het onregelmatige tracé van de Kemkensweg te volgen. Ter hoogte van de Kemkensweg wordt de muur gedeeltelijk door steunberen gestut en door pilasters geleed. Aan de Kemkensweg wordt de muur door een rentmeesterswoning onderbroken. Even voorbij deze woning eindigt de muur aan de oostzijde van het park in landschapsstijl. Als zodanig staat de muur aangegeven op het Kadastraal Minuutplan van de Gemeente Amstenrade uit circa 1820-1830.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen