Amstenrade A 2377
Amstenrade A 2378
BY Hagendoornweg 3A, Amstenrade,

Omschrijving

MUUR TUSSEN MOESTUIN EN ERF VAN DE AAN DE KEMKENSWEG GELEGEN RENTMEESTERSWONING. Rode bakstenen muur, die ongeveer halverwege de muur ten noordwesten en noorden van de poort naar de moestuin vertakt en die de scheidingsmuur vormt tussen deze tuin en het erf van de aan de Kemkensweg gelegen rentmeesterswoning. De muur staat haaks op de muur tussen de moestuin en het park. Aan de zijde van de moestuin wordt de muur, die uit de eerste kwart van de 19e eeuw dateert, door steunberen gestut. Als zodanig staat de muur aangegeven op het Kadastraal Minuutplan van de Gemeente Amstenrade uit circa 1820-1830.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur