Angerlo H 299
Bij Bingerdenseweg 21, 6986 CE te Angerlo

Omschrijving

SCHUUR. Rode bakstenen 19e-eeuwse schuur op rechthoekige grondslag onder lessenaarsdak, waarvan de lange 18e-eeuwse achter(noord-)muur het rechte zuidelijke muurgedeelte van het muurwerk is, dat het voorplein halfcirkelvormig omlijst. Als zodanig staat het grondplan aangegeven op het Kadastraal Minuutplan, Angerlo sectie H, uit 1832.

Aan de lage zuidzijde, waarlangs een erf is gelegen, van links naar rechts: een deur met aansluitend aan de linker zijde een 6-ruits venster, twee deuren met aan weerszijden van elke deur een slank venster, dat door 5 schuine roeden in 6 ruiten is geleed, een 6-ruits venster, een deur met aan weerszijden een slank venster met 3-ruitsindeling, een deur en een venster, dat door een ruitvormig roedenpatroon in 9 ruiten is ingedeeld.

Schuur en erf zijn aan de zuidzijde door een beukenhaag van de parkaanleg afgeschermd.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.