Angerlo H 299
Bij Bingerdenseweg 21, 6986 CE te Angerlo

Omschrijving

TUINMUREN MET PIJLERS LANGS DE MOESTUIN. Een uit twee gedeelten bestaande 18e-eeuwse rode bakstenen tuinmuur langs de lange west- en korte noordzijde van de rechthoekige moestuin, waarvan de gedeelten oorspronkelijk op elkaar aansloten; van het linker gedeelte van de noordelijke muur, die haaks ook een stukje langs de oostzijde van de moestuin omgaat, zijn slechts over een afstand van enige tientallen meters de fundamenten bewaard gebleven. De muur aan de noordzijde liep oorspronkelijk door tot aan de ingangspoort van de moestuin aan het uiteinde van de westmuur, alleen de fundamenten zijn daarvan nog overgebleven. Aan elk der uiteinden van de langs de oprijlaan gelegen westelijke muur een door bakstenen pijlers geflankeerde ingang naar de moestuin. Evenals de westelijke muur zijn deze pijlers van stenen afdekplaten voorzien. Aan de binnenzijde van de moestuin worden de muren door rode bakstenen steunberen gestut. De noordelijke muur wordt door een ezelsrug afgesloten.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen