Angerlo H 299
Bij Bingerdenseweg 21, 6986 CE te Angerlo

Omschrijving

ZONNEWIJZER OP SOKKEL. Zandstenen zonnewijzer met bijbehorende zandstenen sokkel uit de tweede helft van de 18e eeuw. De zonnewijzer is kubusvormig, waarbij de hoekpunten van de kubus tot driehoekige vlakken zijn afgeschuind, zodat er een 14-vlakkige kubusvorm van 4 vierkante verticale, 2 vierkante horizontale en 8 schuine driehoekige vlakken ontstond. De sokkel bestaat uit een geprofileerd voetstuk, een boogvormig en haaks inzwenkend tussenstuk en een voluutvormige buik.

De zonnewijzer, die bijna identiek is aan het exemplaar op De Wiersse (te Vorden), staat in het hart van het cirkelvormige gazon op het voorplein opgesteld.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen